Demo bericht

05 oktober 2018

felix-mittermeier-1079036-unsplash-min

Na een heerlijk ontspannen zomervakantie was het dinsdag 28 augustus 2018 zover; de start van mijn stage bij Hablar. Voor de zomervakantie ging ik op zoek naar mogelijke stageadressen voor mijn mbo-opleiding Mediatechnologie aan het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR).

In 2017 werkte ik naast mijn studie parttime bij Hablar. Aangezien deze periode mij zeer goed beviel, was het meer dan logisch om te kijken of ik hier ook stage zou kunnen lopen. Jaap en Karim reageerden positief op mijn verzoek en nodigden me direct uit voor een gesprek. Hierna was de knoop snel doorgehakt!

They see me snoozin’ [07:00]

Uit bed komen ging dinsdagochtend niet zonder slag of stoot. Ik was natuurlijk niet meer gewend om zo vroeg op te staan. Tijd om de snooze-knop weer eens te gebruiken! Gelukkig ging mijn ochtendhumeur samen met mijn vertrek de deur uit. Het vooruitzicht van stagelopen bij Hablar vond ik veel aantrekkelijker dan plaatsnemen in een klaslokaal.

Welkom bij Hablar! [09:00]

Mijn gevoel werd bij aankomst gelijk bevestigd. Jaap en Karim hadden mijn werkplek feestelijk versierd met vlaggetjes om mij op een leuke manier welkom te heten. En dat in de vroege morgen! Door deze actie voelde ik me gelijk thuis wat resulteerde in een snelwandeling naar de koffieautomaat.

Een energiek begin [09:30]

Na een bak koffie was het tijd voor het echte werk. Samen met Karim (mijn stagebegeleider) ging ik aan de slag met mijn stagemap. Aangezien Karim in het verleden zelf op het GLR gestudeerd heeft, was dit een eenvoudige taak en konden we snel een plan de campagne maken om mijn stageperiode succesvol te beginnen.

Vervolgens was het tijd voor de eerste stageopdracht; een interview met Karim. Ik heb hem vragen gesteld over de processen en de bedrijfsstructuur van Hablar, zodat ik het bedrijf van binnen beter leer kennen. Dit interview werkte ik vervolgens uit in een verslag.

Tijd voor een tosti! [12:00]

Wat is het heerlijk om niet in de ochtend als een gek boterhammen te hoeven smeren. Hablar faciliteert namelijk al het eten en drinken op de werkvloer. Zo ook de lunch; van tosti’s tot rijk belegde boterhammen met eiersalade, niets is te gek! Ik zeg nu wel dat niks te gek is, maar ik kan me nog goed herinneren dat er ooit bij de lunch een vlaai op tafel stond.

Toen de tosti’s op waren, was het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik ging verder met de inleidende stageopdrachten voor het GLR.

Wandeling met Jaap [16:00]

Aan het eind van de dag stond een wandeling met Jaap ingepland. Het was lekker weer, en omdat Karim druk bezig was met een klus, leek het Jaap een goed idee om een blokje om te lopen over de Lloydpier. Tijdens dit gesprek wilde hij het hebben over mijn stagedoelen en wederzijdse verwachtingen.

Wandeling met Jaap

Met het zonnetje in ons gezicht begonnen we het gesprek over mijn stagedoelen. Jaap vroeg waar ik aan het eind van mijn stage wil staan. Ik had hier tijdens de vakantie al over nagedacht, en gaf aan meer te willen leren over webdevelopment en marketing.

Jaap vertelde vervolgens over de doelstellingen van Hablar in 2019. Hij zei dat het belangrijk is dat iedereen – zowel medewerkers als stagiairs – hiervan op de hoogte is. Iedereen speelt immers een rol in het behalen van deze doelen. En hoe kun je je werk goed doen, wanneer je niet weet waar je naartoe groeit?

Vervolgens hadden we het over feedback geven. Jaap gaf aan dat hij een open cultuur wil op basis van gelijkheid. Dus tegen iedereen kunnen zeggen wat je kwijt wilt. En dat jouw feedback vervolgens serieus wordt opgepakt. We hebben het gehad over hoe je feedback het best kunt geven (timing, medium, tone of voice) en ontvangen.

Tot slot ging het over mijn rol als stagiair. Hoe kan ik zo veel mogelijk uit mijn stage halen en wat kan ik betekenen voor Hablar? Jaap vertelde dat hij en Karim zelfstandig werken en verantwoordelijkheid nemen sterk promoten. Dat geldt voor elke functie binnen het bedrijf. Dit is iets wat ik zelf erg belangrijk vind en maakt mij extra enthousiast over deze stageperiode.

Ik ga bijvoorbeeld website updates en wijzigingen voor klanten verzorgen en bedenk en publiceer wekelijks twee sociale media berichten voor Hablar. Daarnaast werk ik samen met Jaap de processen uit voor het bouwen en onderhouden van websites. Hierbij kijken we hoe dingen nu gaan en waar verbetering mogelijk is. Ook ga ik met Jaap en Karim werken aan een campagnewebsite (hierover later meer).

Al met al heb ik mijn eerste stagedag bij Hablar als zeer positief ervaren. Ik vind het fijn om zo serieus genomen te worden (en niet een stagiair te zijn die ‘klusjes kan oppakken’) en waardeer de open houding van Jaap en Karim. Het gastvrije ontvangst maakte bovendien dat ik me gelijk welkom voelde. Ik kijk uit naar het verdere verloop van mijn stage!

Ook stage lopen bij Hablar?

Vanaf januari is er weer een stageplek beschikbaar. Stuur een mailtje naar werken@hablar.nl en wie weet maak jij net als Max binnenkort je eerste dag op ons kantoor mee!

toptruckwestland

Laat een reactie achter